torsdag 2 februari 2017

Tacopaj paleo

En helt fantastik smarrig Tacopaj med smak av rödlök och parika


Ingredienser:



Till ca 6-8 personer (en stor pajform)


Till Botten:



1 ägg 
4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk 
0,75 dl kokosolja
0,5 msk oregano
havssalt
svartpeppar




Fyllning:


500 g nötfärs
1 burk krossade tomater 
1 st paprika
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
1/5 msk spikkummin 
1,5 msk oregano
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk chili
0,5 tsk cayennepeppar
havssalt
svartpeppar  


Äggstanning:

 

2 ägg
1 dl mandelmjölk eller kokosmjölk 
havssalt 
svartpeppar


Gör så här:

 

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med botten. mixa samman alla ingredienser. Ta fram en pajform och smörj med kokosolja. Tryck ut pajdegen till ett jämt lager, glöm inte tryck upp degen på kanterna. Grädda i ugnen 10 minuter. 

Skär paprika och rödlök i mindre bitar. Fräs nötfärsen i lite olja i en panna. Lägg i med grönsakerna och pressa i vitlöken. Slå på tomatkross, kryddorna och koka ihop. Lägg i fyllningen i pajformen. 

Blanda alla ingredienser till äggstanningen. Häll över fyllningen med ett jämt lager. Grädda pajen ca 20-30 minuter.

Servera med en härlig blandsallad på dina egna favorit grönsaker :) 

Lycka till kram Alex <3 





 
 

2 kommentarer:

  1. Satt och tittade på ditt recept...ska det vara 0.75 dl kokosolja? Eller något annat mått?
    Dina recept/bilder ser så goda ut

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Kul och höra att du gillar det Tack!:D 0,75 dl kokosolja skall det vara! Ber om ursäkt för missen! Lycka till! Är en riktig uppskattad paj med god smaker:)

      Radera