torsdag 23 februari 2017

Jordmandelbröd med smak av aprikos, kummin och havssalt



Jordmandelbröd med smak av aprikos, kummin och havssalt
  
 Ett super gott bröd med härliga smaker. Den är mejerifritt, glutenfritt, sockerfritt och nötfritt Love paleo! <3 :)



Ingredienser:



Till en brödform 

5 ägg
3 dl jordmandelmjöl 
30 g kokosolja
5 st torkad persikor
1 msk kummin
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 msk svarta chiafrön 
1 tsk havssalt

vita chiafrön och havssalt ( till gardering uppe på brödet)

Gör så här:   

   


Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg fluffigt i blandaren. Vispa ner kokosolja. Skär persikorna i skivor. lägg i blandaren. Blanda ihop resten av ingredienserna i en separerad bunke. Vispa ner i äggblandningen. (vispa inte för länge då kan brödet bli kompakt och tråkigt). Ta fram en avlång brödform och täck med bakplåtspapper. Lägg i bröddegen och tryck ut den med fuktiga fingrar till ett jämt lager. Strö på vita chiafrön och lite havssalt uppe på. Grädda i ugnen ca 30 minuter.  

Om du vill veta mer om Jordmandelmjölet har jag ett inlägg längst ner på mina recept som står under ''Fakta om mat'' som heter jordmandelmjöl.

Lycka till kram Alex <3 


 

 

 

2 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut, men har du inte jordmandelmjöl i receptet? Ska själv testa att baka bröd på det nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gunilla såklart det skall vara!:D 3dl jordmandelmjöl. Har ändrat i receptet nu. Ursäkta för missen! Lycka till med bödet och hoppas det skall smaka :) Mvh Alexandra

      Radera