måndag 27 februari 2017

paleo Semla



 
Idag firar vi fettisdagen med Paleo Semla mums så gott! <3


Ingredienser:

 

Till 6 st semlor


6 st ägg
4 msk kokossocker 
1 dl kokosolja
0,5 dl kokosmjölk
1 dl jordmandelmjöl (eller kokosmjöl, mandelmjöl)
3 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma  



Gör så här:


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och kokossocker fluffigt. Smält kokosolja, häll i under vispning. Rör försiktigt i kokosmjölken. Blanda ihop resten av ingredienserna i en separat bunke. Rör försiktigt i äggblandningen. ( så det håller sig fluffigt). Blanda väl. Låt smeten vila 5 minuter. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Rulla till 6 st stor bollar med fuktiga händer. Lägg på plåten med lite mellanrum ( ev. lägg i släta muffinsformar, smörj först med lite kokosolja). Grädda i ugnen ca 30 minuter. 


Mandelmassa:

 

Mixa ihop 50 g skalad sötmandlar ( skola mandlarna i het vatten någon minut så det blir lätt och skala dom).  1 msk honung (eko) 1 msk kokossocker och lite vatten. Mixa tills det blir en massa. 


Kokosvisp med vanilj:


Ställ i 2 burkar kokosmjölk i kylen några timmar ev. över natten eller frys den 1-2 timmar. Vispa bara kokosgrädden för och få en fluffig kokosvisp. Blanda ev. I vaniljpulver och lite honung. 

Tips:   


Kokos vattnet kan du förvara i kylen i en tät burk och använda till smoothie eller i matlagning <3


När semlorna har vilat en aning. Skär försiktigt av toppen på semlan. Skär ut ett håll ur semlan. Lägg en klump mandelmassa i botten. Spritsa rikligt med kokosgrädden uppe på. Lägg på locket. Strö på lite kokosmjöl på locket, Fint! och riktigt smaskigt! <3 :)


Under vårat tak har ett hjärta av paleo. Här på deras blogg hittar man många goda recept på mat och tips med paleo :)  http://www.paleoskafferiet.se [1]

Referens:

 [1] Här hittade jag min inspiration av mina goda Paleo Semlor  http://www.paleoskafferiet.se/paleo-semlor/ 

 

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar