söndag 19 februari 2017

Sallad på gul&rödbetor, ruccola, babyspenat, rostade hasselnötter, avokadolja och havssalt


En Fräsch sallad på gula&röda betor, ruccola, baby spenat, rostade hasselnötter, avokadoolja och havssalt. Ett gott tillbehör till middagen med Kött, fisk eller fågel. 



Ingredienser:

 

Till  4 portioner


3 st röda betor
3 st gula betor
1 näve ruccola
1 näve baby spenat 
0/5 dl hasselnötter 
avokado olja 
havssalt
svartpeppar   


Gör så här:

 

Börja med att koka betorna med skal i en kastrull. Täck betorna med vatten. Ta ca 30 minuter. (Gör ett stickeprov med en kniv, när betorna åker av kniven är dom färdiga).
Ställ kastrullen under rinnande vatten. Så betorna får svalnat en aning.

Rosta nötterna i en torr stekpanna. När det har fått en gyllenbrun färg är det klara. Haka i mindre bitar så det är lagom och ha i salladen.

Skala betorna och skär i mindre klyftor.

Blanda upp salladen med dina favorit grönsaker ;) lägg på betorna. Strö på hasselnötterna och ringa lite advokadoolja eller olivolja på. krydda på med lite havssalt och svartpeppar. Ljuvligt gott!

Lycka till kram Alex! <3 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar