söndag 19 februari 2017

Grillad lax med en färggladsallad och saffranaoli

Grillad lax med en färgglad sallad på gula&röda betor, hasselnötter, bladsallad, tomat gurka, hasselnötter och olivolja och en saffranaoli



Ingredienser:


Till 4 portioner 

4 st laxbitar eko
citron (pressad)
havssalt
svartpeppar 


  Färgglad sallad:


Här är receptet på färgglada salladen Sallad på gula &röda betor, ruccola, babyspenat, rostade hasselnötter, avokadoolja och havssalt



Saffranaoli:  

 

Här är grund receptet på saffranaolin - Hemmagjord majonnäs Krydda upp din majonnäs med 1 påse saffran, 3 vitlöksklyftor,  pressad citron, havssalt och svartpeppar.



Gör så här:

 

 Krydda upp laxen med pressad citron, havssalt, svartpeppar.
Jag tycker det är godast att grilla lax på gasolgrill (smidigt,  får upp värmen snabbt och får en god grillsmak). Alternativ steka i grillpannan eller stekpannan med lite kokosolja eller olivolja.  Stekgrad i mitt tycke ca 50 grader. Servera med en färgglada salladen och den goda saffranaolin.

Lycka till kram Alex! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar