onsdag 8 februari 2017

Basilika kyckling med sötptatisstomp och champinjonsås



Enkel, nyttig och god husmanskost <3 Basilika kyckling med sötpotatisstomp och champinjonsås


Ingredienser:

 

Till 4 personer 



4 st kycklingfiléer 
torkad basilika
flytande honung
havssalt
svartpeppar 


Till sötpotatisstomp:

 

2 st sötpotatisar
1 gullök
2-3 msk kokosgrädde 
Havssalt
svartpeppar


Till champinjonsås:

 

8-10 st champinjoner
2 st schalottenlöken
1/5 dl vittvin
4-5 msk kycklingfond
2 dl kokosgrädde
havssalt
svartpeppar


Gör så här:

 

Sätt ugnen på  170 grader. Skala sötpotatisen. Dela i lagom stora bitar. Skala gullöken. Dela på 4 bitar. Ta fram en plåt. Lägg på sötpotatisen och löken och ringla lite olja, salta och peppra. In i ugnen ca 30-40 minuter. 

Gör såsen. Skala och haka löken fint. Borsta champinjonerna och skär i skivor. Fräs löken och champinjonerna i kastrull med lite olja. Häll i vinet och fonden och koka ihop. Häll i kokosgrädden. Sjud såsen ca 10 minuter så alla smaker kommer fram. smaka av med havssalt och svartpeppar. 

 Stek kycklingen i en pannan med lite olivolja. krydda med basilika, havssalt, svartpeppar och ringla lite honung på. Ta ut sötpotatisen och löken. Dom skall vara mjuka inuti. Ta fram en plåt och lägg på kycklingen. Laga klart kycklingen i ugnen på 150 grader ca 20-30 minuter, 70 grader. 

Lägg i sötpotatis bitana i en bunke och 2 bitar av gullöken. ( De andra lökbitarna serverade jag som ett tillbehör till maten) Stompa samman med en ballongvisp. Häll i kokosgrädden. Smaka upp med havssalt och svartpeppar.

Servera med en fräsch bladsallad, med dina egna favorit grönsaker.

Smaklig måltid!



 
 

 

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar