Ett gott tillbehör till kött, fisk och fågel :D
Ugnsrostad Sötpotatis med tryffel- och vitlöks cremé
Ingredienser:
Till ugnsrostad sötpotatis:
1 sötpotatishavssalt
svartpeppar
olivolja
Till tryffel- och vitlöks cremé:
2 dl majonnäs Hemmagjord majonnässvart tryffelolja
3-4 vitlöksklyftor
havssalt
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och och skär sötpotatisen på längden i lagom stora bitar.
Ta fram en ugnsplåt med silikonplatta eller bakplåtspapper. Lägg sötpotatis bitarna i en bunke och ringla olivolja, salta och peppra. Lägg ut på plåten med lite mellan rum. Baka av sötpotatisen ca 15-20 minuter. Ta ut och vänd på dom. Sätt in ytligare 15-20 minuter.
Det skall ha en gyllenbrun färg med en krispig yta och mjuka inuti sedan klar!
Underbart gott!!
Gör dressingen medan sötpotatisen bakas i ugnen. Skala och pressa vitlöken i majonnäsen. Smaka upp med tryffelolja, havssalt och svartpeppar. Jag gillar när det smakar mycket tryffel en gudomligt god svamp! ;) <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar