fredag 6 januari 2017

Ugnsrostad Sötpotatis med tryffel- och vitlöks cremé



Ett gott tillbehör till kött, fisk och fågel :D  

Ugnsrostad Sötpotatis med tryffel- och vitlöks cremé 


Ingredienser: 

 

Till ugnsrostad sötpotatis:

1 sötpotatis
havssalt
svartpeppar
olivolja
  

Till tryffel- och vitlöks cremé:

2 dl majonnäs Hemmagjord majonnäs
svart tryffelolja 
3-4 vitlöksklyftor
havssalt
svartpeppar

Gör så här: 


Sätt ugnen på 200 grader. Skala och och skär sötpotatisen på längden i lagom stora bitar.
Ta fram en ugnsplåt med silikonplatta eller bakplåtspapper. Lägg sötpotatis bitarna i en bunke och ringla olivolja, salta och peppra. Lägg ut på plåten med lite mellan rum. Baka av sötpotatisen ca 15-20 minuter. Ta ut och vänd på dom. Sätt in ytligare 15-20 minuter.
Det skall ha en gyllenbrun färg med en krispig yta och mjuka inuti sedan klar! 
Underbart gott!!

Gör dressingen medan sötpotatisen bakas i ugnen. Skala och pressa vitlöken i majonnäsen. Smaka upp med tryffelolja, havssalt och svartpeppar. Jag gillar när det smakar mycket tryffel en gudomligt god svamp! ;) <3 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar