Ingredienser:
Blir till 1 kakform
Till smeten:
6 ägg
2 msk kokossocker
1 msk honung
1,5 dl Kokosolja
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1,5 msk kanel
1,5 tsk kardemumma
1,5 tsk ingefära
1 tsk vaniljpulver
3 dl riven morot
5 st dadlar
Till Kokoscremé:
2 dl Kokossmör (mixa 6 dl kokosflingor 15 min)
3 msk kokosflingor
1 msk cashewnötsmör
2 msk kokossocker
1 msk honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa fluffigt ägg, kokossocker och honung.
Smält kokosoljan. Häll sakta i äggblandningen under Vispning.
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ner i smeten väl.
Skala och riv morot fint och hacka dadlarna i mindre bitar. Blanda försiktigt ner i smeten med en slickepott.
Smörj en kakform med kokosolja, med hushållspapper eller med pensel. strö på med mandelmjöl och skaka runt formen så det täcks. Häll i smeten i formen. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
Gör Kokoscremé:
blanda samma alla ingredienser. In i kylen 10 minuter.Låt kakan svalna innan glasyren smetas på. Strö över med kokosflingor och riv lite morot på. För smak och tycke :)
Lycka till! Kram Alex <3
Under vårt tak har ett hjärta av paleo.Här på deras blogg har dom många goda recept och tips med paleo :) http://www.undervarttak.se/ [1]
Referens:
Här hittade jag inspirationen av min ljuvliga Morotskaka toppad med kokoscreme :) <3
[1] http://www.paleoskafferiet.se/morotskaka-med-kokos-och-limeglasyr/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar