Ingredienser:
Till 2 personer2 kycklingfiléer
1 bacon paket
Till krutonger:
3/4 dl mandelmjöl1 ägg
20 g kokosolja
olivolja
1 vitlöksklyfta
timjan
rosmarin
havssalt
svartpeppar
Till caesardressing:
2 dl majonnäs Hemmagjord majonnäs
4 sardeller bitar
10 små kaprisbitar
10 st cashewnötter (neutrala)
3 vitlöksklyftor
havssalt
svartpeppar
Gör så här:
Grilla kycklingfiléerna på grillen. Eller stek i pannan med lite olivolja. Krydda kycklingen med havssalt, svartpeppar och timjan. Temperatur till 72 grader. Stek bacon i pannan så det är knaper stekt. Låt baconen rinna av på lite hushållspapper.Gör dressingen. Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer förutom majonnäsen. Blanda sedan försiktigt i de mixade ingredienserna i majonnäsen. smaka av med havssalt och svartpeppar.
Gör krutonger. Ta fram en kastrull. Smält kokosolja. Vispa ner mandelmjöl och ägg.
Lägg i smeten i en skål in i mikron i ca 2 minuter. Den skall vara igenom stekt. Vänd skålen upp och ner så brödet åker ur skålen. skär brödet i små kuber. Stek i lite olivolja. Krydda med timjan, rosmarin, havssalt, svartpeppar och pressa i vitlöken. Stek till en gyllenbrun färg.
Lycka till och hoppas det skall smaka!
Kram Alex
Referens:
En inspiration av krutongerna hittade jag i Boken: Jonas paleo kök.
Av: Jonas Lundgrens. Många goda tillbehör med paleo! ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar