tisdag 3 januari 2017

Alex Lyxiga Caesarsallad

Alex Lyxiga Caesarsallad! :)


Ingredienser:

Till 2 personer

2 kycklingfiléer
1  bacon paket

Till krutonger:

3/4 dl mandelmjöl
1 ägg
20 g kokosolja 
olivolja
1 vitlöksklyfta
timjan
rosmarin
havssalt
svartpeppar



Till caesardressing:


 2 dl majonnäs Hemmagjord majonnäs
4 sardeller bitar
10 små kaprisbitar 
10 st cashewnötter (neutrala)
3 vitlöksklyftor
havssalt
svartpeppar

Gör så här:

Grilla kycklingfiléerna på grillen. Eller stek i pannan med lite olivolja. Krydda kycklingen med havssalt, svartpeppar och timjan. Temperatur till 72 grader. Stek bacon i pannan så det är knaper stekt. Låt baconen rinna av på lite hushållspapper.


Gör dressingen.  Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer förutom majonnäsen. Blanda sedan försiktigt i de mixade ingredienserna i majonnäsen. smaka av med havssalt och svartpeppar.

Gör krutonger. Ta fram en kastrull. Smält kokosolja. Vispa ner mandelmjöl och ägg.
Lägg i smeten i en skål in i mikron i ca 2 minuter. Den skall vara igenom stekt. Vänd skålen upp och ner så brödet åker ur skålen. skär brödet i små kuber. Stek i lite olivolja. Krydda med timjan, rosmarin, havssalt, svartpeppar och pressa i vitlöken. Stek till en gyllenbrun färg

Lycka till och hoppas det skall smaka! 
Kram Alex 



Referens:

En inspiration av krutongerna hittade jag i Boken: Jonas paleo kök. 

Av: Jonas Lundgrens.  Många goda tillbehör med paleo! ;)

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar