tisdag 17 januari 2017

Hemmagjord Kycklingfond

Hemmagjord Kycklingfond är den bästa fonden ;) <3 <3 <3

 

Ingredienser:

 

8st kycklingskrov och (går bra och göra fond med kalkonskrov också)
1/2 rotselleri 
6 st morötter
3 st palsternacka 
4 st gullök
1/3 purjolök
5-6 lagerblad
10 pepparkorn 
1 dl tomatpuré 
1 kruka färsk timjan 
ca 2 l vittvin ( smak och tycke)
vatten 

 

Gör så här:

 


Ta fram kycklingskrov dan innan. Så det är tinat. Sätt på ugnen på 225 grader. Dela ut skroven på plåtar. Rosta i ugnen ca 15-20 minuter. 



Skala och dela rotfrukterna och löken i mindre bitar. Lägg på plåten. med tomatpuré, timjan, lagerblad, pepparkorn. 



Blanda runt.


Rosta i ugnen ca 15-20 minuter. 






I med kycklingskroven och rotfruktsblandningen i en stor kastrull eller i två kastruller, om det inte får plats. Slå på vinet och täck med vatten. Sjud ca 3-4 timmar. Skumma av emellanåt. Sila sedan till en slät fond och reducera ytligare ca 1 timme. Sila bort fett som lägger sig på ytan. Smaka av. 

Skall bli en mustig kyckling och grönsaks smak. Är gott att använda till såser, soppor och grytor mums! :)

Tips! Frys ner i småburkar så kan man bara ta upp det man skall använd. 

Lycka till! Kram Alex <3



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar