torsdag 26 januari 2017

Limebakad lax med grönkålsås och rostade rotfrukter

Dagens käk Limebakad lax med grönkålsås och rostade rotfrukter


Ingredienser:

 

Till 2 personer

2 laxbitar (ca 150 g styck)
1 lime
havssalt
svartpeppar
olivolja


Till såsen:



250 g grönkål
1 schalottenlök  
0/5 dl vittvin
0/5 dl kycklingfond ( finns recept på goda tillbehör)
4 dl kokosgrädde 
havssalt
svartpeppar


Till rotfrukterna:



2 st morötter
2 st palsternacka
1 lite sötpotatis
olivolja
havssalt
svartpeppar

Gör så här:

 

Sätt på ugnen på 200 grader. Skala rotrukterna och sötpotatisen. Skär i lagom stora längder. Ta fram en plåt. Lägg rotfrukterna på. Ringla olivolja och salta och peppra. 
In i ugnen ca 40 minuter. 

Sätt sedan ugnen på 150 grader. Ta fram en plåt och smörj med olivolja. Lägg på laxen. Salts och peppra. Zesta laxen med lime och pressa saften på. Baka ugnen ca 15 minuter (ca 52 grader). 

Gör såsen. Skala haka löken fint. Fräs med lite olja. Skär bort den hårda stjälken som sitter i mitten på grönkålen. Haka den i mindre bitar. Fräs ner i löken. När grönkålen har blivit mjuk. Slå på vinet och fonden. Reducera ner ca 5 minuter. (så att den beska smaken försvinner från vinet). Slå på kokosgrädden. Koka ihop ca 10 minuter. Mixa såsen med stavmixern. Sila av till en slät sås. Koka ytligare ca 10 minuter så alla smaker kommer fram. Smaka av med havssalt och svartpeppar. 

Lycka till! Paleo är så gott och nyttigt! :D






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar