söndag 22 januari 2017

Gräddig köttgryta

Dagens lunch blev en Gräddig Köttgryta gjort på nötbog med egenplockade kantareller, morot och salladslök. Mums! ;) <<3

Ingredienser: 


Till 4 personer 

800g nötbog 
1,3 L vatten 
1 paket kokosmjölk (extra creamye 400ml)
1/2 l rövin  
1 dl benmärgsfond 
200 g kantareller
3 st morötter
3 knippe salladslök 
 timjan torkad
rosmarin torkad
havssalt 
svartpeppar 


Honungsrostade rödbetor:

 

Koka rödbetorna med skalet på. Dom är klara tills det släpper från stickprovet. (Ca 30 min) Kyl av i kallt vatten. Dra av skalet från rödbetorna med händerna. Skär i mindre bitar. Stek i pannan med olivolja, havssalt, svartpeppar och flytande honung. Så friskt och söt smak. passar perfekt till saltig gryta :)

 

Gör så här:



Skär köttet i lagom bitar. Bryn i pannan med lite olja. Salta och peppra. I med köttet i en gryta. Slå på vattnet och vinet. Sjud tills köttet är mört. (Först drar köttet ihop sig sedan släpper det ifrån sig och blir mjukt och mört). Ta upp köttet med en hål slev och lägg i en bunke vid sidan av. Slå på kokosmjölken och fonden. Smaka upp med timjan, rosmarin, havssalt och svartpeppar. Koka ihop så smakerna kommer fram. Mixa med stavmixer så kryddorna blir i mindre bitar. Stek kantarellerna så vätskan försvinner och tills det har fått färg. Skala och haka morötterna i mindre bitar. Skölj och haka salladslöken fint. Stek samman i panna tills det har fått lite färg. Lägg tillbaka köttet i grytan. I med kantarellerna och grönsakerna. Koka ihop och smaka av.  


Under vårat tak har ett hjärta till paleo men många goda recept och tips bra med paleo. http://www.undervarttak.se/  [1]

Referens:

 [1] Här hittade jag inspiration på min benmärgsfond http:www.paleoskafferiet.se/buljong/






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar