lördag 7 januari 2017

Fisk Wallenbergare med sötpotatispuré, pepparot&persilja majonnäs och ljumna ärtor


Fisk Wallenbergare med sötpotatispuré, pepparot&persilja majonnäs och ljumna ärtor. En god söndags lunch! <3 

Ingredienser: 

Till fisk wallenbergare:

400g torsk 
1 dl kokosgrädde 
 2 ägg 
citron 
dill 
havssalt 
svartpeppar

Till sötpotatispuré: 

2 sötpotatisar
1 stor morot
1 dl kokosgrädde
havssalt 
svartpeppar

Till pepparot och persilja majonnäs:

2 dl majonnäs Hemmagjord majonnäs
 1/2 dl  färsk riven pepparot
1 knippe färsk persilja
havssalt
svartpeppar  

Gör så här:

Skala och dela sötpotatisen och moroten i lagom stora bitar. Koka till de har mjuknat.
Medens det kokar förbered wallenbergarna. Dela fisken i mindre bitar och mixa i matberedaren. Mixa sedan i ett ägg i taget. smaka upp med dill citronsaft havssalt och svartpeppar. Häll i kokosgrädde samtidigt de mixas i matberedaren. Lägg smeten i en bunke och låt vila i 10 minuter i kylen ( så är det lättare och rulla dom).  

Mixa nu sötpotatisen och moroten i matberedaren fint. Häll i kokosgrädden samtidigt de mixas. smaka av med havssalt och svartpeppar.

Nu kan man försiktigt forma till mindre wallenbergare. Ha fuktiga händerär det lättare och forma dom. Stek på hög värme med kokosolja i pannan. Stek så det blir gyllenbrun färg på båda sidorna. Sätt in det i ugnen på 150 grader. Upp till ca 58 grader. ca 10 minuter. Ha koll för det går fort! ;) 

Gör dressingen. Riv pepparot, haka persiljan fint. blanda i majonnäsen. Smaka med havssalt och svartpeppar. Jag brukar riva lite färsk pepparot till servering på fisk wallenbergarna och servera med lite ljumna ärtor till mums! :P

Klar! 

Lycka till kram Alex <3

 
   


 
 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar