Sötbakpotatis med lyxig räkröra smak av rödlök, dill, citron, pepparrot och äpple.
Ingredienser:
Till 2 personer
2 st sötpotatis
150 g färska räkor
1 dl majonnäs Hemmagjord majonnäs
1 rödlök
1 msk dill
1/2 äpple
0,5 dl pepparrot
havssalt
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj sötpotatisen. Nagga med en kniv. Lägg dom i en djup form. Häll i vatten upp till hälften av sötpotatisen. På med havssalt. Bakas av i ugnen i ca 1 timme. Dom skall vara mjuka när dom är klara.
Räkröran:
Skala räkorna och hacka i mindre bitar. Haka rödlök och dill fint. Riv pepparroten och äpplet på rivjärnet. I med alla ingredienser i en bunke. Rör om så allt blir blandat. Smaka av med citron, havssalt och svartpeppar. Passar fint med en fräsch bandsallad till. (Tips! att göra räkröran dagen innan då får den mer smak!) Servera räkröran i sötpotatisen med med fräsch blandsallad till.
Lycka till kram Alex! :) <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar