Lördags gott med Rocky road med nötter, tranbär och gojibär. mums! :P
Ingredienser:
160g mörk choklad60g kakao
120g kokosolja
60g cashewnötssmör
3 msk dadelsirap
2,5 msk kokossocker
1 tsk vaniljpulver
100g cashewnötter
50 g paranöt
50g pistagenötter
50g gojibär
50g tranbär
hyvlad kokos
havssalt
Gör så här:
Smält samman choklad, kakao, kokosolja, cashewnötssmör, kokossockret och dadelsirap i en kastrull. Rosta alla nötter i stekpannan så det får en gyllenbrun färg. I med de rostade nötterna och torkade bären i en bunke. Häll över de smälta chokladsmeten över och blanda runt så allting täcks. ta en avlång form och täck med bakplåtspapper. Häll i smeten och platta till den med en slickepott strö över havssalt och hyvlad kokos. In i frysen ca 1 timme. Ett tips låt den stå framme ca 10 min så är den lättare och skära rockyroden i bitar och en varm kniv ;)Inspirationen till detta recept hittade jag hos peachypalate.com som har massvis med roliga och nyttiga bakverk och maträtter. [1]
Referens:
[1] http://peachypalate.com/2015/12/18/mighty-paleo-rocky-road/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar