måndag 12 september 2016

Kycklingfajitas med basilika pitabröd


Kycklingfajitas med basilika pitabröd. En persiljeaioli och en aubergine-lime creme. serveras med härliga grönsaker.
  

Ingredienser:   

För 2 personer

Kyckling: 

2 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
spiskummin
koriander 
chili
havssalt
svartpeppar
olivolja


Pitabröd:

0,5 dl kokosolja
3 ägg
3 dl mandelmjöl 
0,5 dl kokosmjölk 
1,5 tsk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver 
10 färska basilika blad
1 tsk gurkmejan
0,5 tsk havssalt


Persiljeaioli: 

2 dl majonnäs - Hemmagjord majonnäs
en knippe färsk persilja 
2 vitlöksklyftor 
citron
havssalt
svartpeppar

Aubergine creme:  

1 halv aubergine 
1 msk olivolja
1 knippe persilja 
1 vitlöksklyfta
lime
havssalt
svartpeppar 


Gör så här:

Börja med brödet. Sätt ugnen på 180 grader. Smält kokosoljan. Blanda alla ingredienser i matberedaren. Låt stå 5 min. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Dela degen i 4 bitar och platta ut degen med fuktiga händer. Grädda mitt i ugnen i 20 min. [1]

Skär kycklingen i lagom bitar. Stek i pannan med lite olivolja och pressad i med vitlök. Krydda upp med spiskummin, koriander, chili, havssalt och svartpeppar.
   
Sätt ugnen på 250 grader. Dela den halva auberginen i 4 bitar och ringa över olivolja, havssalt och svartpeppar. Lägg in den i ugnen i 10 min tills den är mjuk. Mixa ihop med det andra ingredienserna med en stavmixer. Smaka av med limesaft, havssalt och svartpeppar. 

Gör persiljeaioli. Lägg i majonnäsen i en bunke. Pressa i vitlöken och hacka ner persiljan. Smaka av med citronsaft, havssalt och svartpeppar. 


Sservera med dina favorit grönsaker! :)

Lycka till kram Alex! <3

 
Referens:

[1]  Boken Annikas Paleokök, av Annika Sjöö. Kan man hitta goda recept av frukost, mellanmål, lättare mat och sötsaker allt fritt från socker, mjölkprodukter och gluten!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar