Ingredienser:
För 2 personerKyckling:
2 kycklingfiléer3 vitlöksklyftor
spiskummin
koriander
chili
havssalt
svartpeppar
olivolja
Pitabröd:
0,5 dl kokosolja3 ägg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjölk
1,5 tsk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
10 färska basilika blad
1 tsk gurkmejan
0,5 tsk havssalt
Persiljeaioli:
2 dl majonnäs - Hemmagjord majonnäsen knippe färsk persilja
2 vitlöksklyftor
citron
havssalt
svartpeppar
Aubergine creme:
1 halv aubergine1 msk olivolja
1 knippe persilja
1 vitlöksklyfta
lime
havssalt
svartpeppar
Gör så här:
Börja med brödet. Sätt ugnen på 180 grader. Smält kokosoljan. Blanda alla ingredienser i matberedaren. Låt stå 5 min. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Dela degen i 4 bitar och platta ut degen med fuktiga händer. Grädda mitt i ugnen i 20 min. [1]Skär kycklingen i lagom bitar. Stek i pannan med lite olivolja och pressad i med vitlök. Krydda upp med spiskummin, koriander, chili, havssalt och svartpeppar.
Sätt ugnen på 250 grader. Dela den halva auberginen i 4 bitar och ringa över olivolja, havssalt och svartpeppar. Lägg in den i ugnen i 10 min tills den är mjuk. Mixa ihop med det andra ingredienserna med en stavmixer. Smaka av med limesaft, havssalt och svartpeppar.
Gör persiljeaioli. Lägg i majonnäsen i en bunke. Pressa i vitlöken och hacka ner persiljan. Smaka av med citronsaft, havssalt och svartpeppar.
Sservera med dina favorit grönsaker! :)
Lycka till kram Alex! <3
Referens:
[1] Boken Annikas Paleokök, av Annika Sjöö. Kan man hitta goda recept av frukost, mellanmål, lättare mat och sötsaker allt fritt från socker, mjölkprodukter och gluten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar