Ingredienser:
Till ca 6-8 personer
1 kg nötinnanlår
2 paket bacon
7 st morot
7 st schalottenlök
7 st vitlöksklyfta
1 dl benmärgsfond
1 flaska rödvin
1 l vatten
timjan
rosmarin
havssalt
svartpepprar
Rödkålsallad:
0/5 rödkålshuvud
1 knippe färsk koriander
olivolja
citron
havssalt
Svartpeppar
Brysselkål:
20 st färska brysselkål
kokosolja
havssalt
svartpeppar
Gör såhär:
Grytan:
Skär köttet i lagom bitar. Bryn i en panna med lite olja. Salta och peppra. I med köttet i en gryta. Slå på vattnet och vinet. Sjud tills köttet är mört. (Först drar köttet ihop sig sedan släpper det ifrån sig och blir mjukt och mört). Medans köttet sjuder. Skär bacon, champion, morot och schalottenlöken i lagom bitar. Fräs i pannan med lite olja så det får färg. Pressa ner vitlöken i fräset. Lägg det i grytan. I med fonden och kryddorna. Koka ihop så det tar smak. Salta och peppra för smak och tycke.Tillbehör:
Rödkålsallad:
Strimla rödkål, smaka upp med färsk koriander, olivolja, citron, havssalt och svartpeppar.
Stekta Brysselkål:
Ta bort översta lagret på brysselkålen. Koka upp vatten. häll i brysselkålen och blanchera i 5 min. Stek dom i panna med kokosolja, havssalt och svartpeppar.
Lycka till! :) <3
Under vårat tak har ett hjärta med paleo med många goda recept och tips med paleo.
http://www.undervarttak.se/ [1]
Referens:
[1] Här hittade jag inspiration på min benmärgsfond www.paleoskafferiet.se/buljong/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar