Snart helg igen! :D Ett tips på en enkel smarrig Paleo pizza med kryddig kyckling, het tomatsås, champinjoner, rödlök, gula och röda tomater, ruccola och babyspenat serverad med en bearnaisesås
Ingredienser:
Till en pizza
Pizzabotten:
2.5 dl mandelmjöl
1 ägg
2 msk kokosolja
0,5 dl fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 dl vatten
1 tsk oregano
1 tsk basilika
0,5 tsk havssalt
Tomatsås:
1 dl tomatkross (sockerfritt)
krydda med
havssalt
svartpeppar
oregano
basilika
vitlök
chili
cayennepeppar
Bearnaisesås:
ett knippe färsk persiljavitvinsvinäger
torkad dragon
citron
havssalt
svartpeppar
Kyckling:
1 kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
spiskumminkoriander
chili
havssalt
svartpeppar
olivolja
Gör så här:
börja med pizzabotten. Sätt ugnen på 220 grader. blanda i det torra ingredienser i matberedaren. Smält kokosoljan och blanda sedan i resten av ingredienserna. Låt den vila i 5 minuter. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Baka ut degen med fuktiga fingrar. Platta ut degen i en rund form och nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Nu ska påläggen läggas på pizzabotten. [1]Tomatsås: Mixa ihop alla ingredienser i en bunke och bred ut på pizzabotten.
Skär kycklingen i lagom bitar. Stek bitarna i olivolja och pressad i med vitlök. Krydda upp med spiskummin, koriander, chili, havssalt och svartpeppar. Sprid ut kycklingen på pizzabotten.
Hacka de valfria grönsakerna som önskas. Sprid ut på pizzabotten. Grädda ytterligare i ca 20-30 minuter mitt i ugnen. Pizzan ska fått en fin färg och knapriga kanter.
Bearnaisesås:
I med majonnäsen i en bunke i med hackad persiljan, torkad dragon, citronsaft. Smaka av med med mer vitvinsvinäger, havssalt och svartpeppar.
Toppa pizzan med ruccola och baby spenat. Serverar bredvid med en fräsch sallad och bearnaisesåsen.
Lycka till kram Alex!
Referens:
[1] http://www.proudlypaleo.se/paleo-receptpizza/ Den här sidan har varit med från 2012 och har många olika och spännande recept!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar