Ingredienser:
Till 6 personer
Soppan:
300g jordärtskockor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olja
6 dl vatten
2 dl torrt vittvin
1 dl kycklingfond
1 burk kokosgrädde
300g kantareller
3 gulbetor
2 paket kalkonbacon
kokosolja
havssalt
Svartpeppar
Fröknäcke:
Till 1 plåt1,5 dl pumpakärnor
1,5 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl chiafrö ( hela och krossade)
0,5 dl vita
1 msk fiberhusk
1,5 tsk havssalt
1 msk kokosolja
4 dl kokande vatten
Gör så här:
Börja med fröknäcket:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och lite havssalt .Koka upp vatten och kokosolja. Häll i bunken blanda runt väl. Ta fram en plåt med silikonplatta eller bakplåtspapper på. Bred ut smeten i tunt lager. Strö flingsalt på. Grädda mitt i ugnen ca 60 minuter. Den skall bli gyllenbrun och krispig.Gör soppan:
Koka gulbetorna med skalet på, ca 40 min eller tills dom är mjuka. Slå av gulbetorna i kallt vatten. Dra
av skalet med handen. Skär gulbetan i små fyrkanter. Stek kantarellerna
i kokosolja krispigt tills dom fått färg, smaka av med havssalt och svartpeppar. Hacka kalkon baconet
större bitar och stek det lätt.
Soppgrund:
Hacka gul lök och vitlök. Fräs i kastrull med lite olja utan
det blir färg. Slå på vatten, vin och kycklingfond. Skala jordärtskocka och
skär i bitar, lägg i grytan. Låt koka tills jordärtskockorna är mjuka. Slå på
kokosgrädden. Mixa ihop soppan slät. Smaka av med havssalt och svartpeppar. Fyll i med tillbehören i soppan efter smak och tycke i din egen soppskål.
Smaklig måltid!
Kram Alex <3
Kram Alex <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar