torsdag 22 september 2016

Alex höstliga jordärtskocksoppa med fröknäcke

Alex höstliga jordärtskocksoppa med fröknäcke! :)  Smak av kantareller, gulbeta och kalkonbacon.


Ingredienser: 


Till 6 personer

Soppan:

300g jordärtskockor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olja
6 dl vatten
2 dl torrt vittvin
1 dl kycklingfond
1 burk kokosgrädde
300g kantareller
3 gulbetor  
2 paket kalkonbacon
kokosolja
havssalt
Svartpeppar

Fröknäcke:

Till 1 plåt

1,5 dl pumpakärnor
1,5 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl chiafrö  ( hela och krossade)
0,5 dl vita
1 msk fiberhusk 
1,5 tsk havssalt 
1 msk kokosolja 
4 dl kokande vatten  

 

Gör så här:

Börja med fröknäcket:             

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och lite havssalt .Koka upp vatten och kokosolja. Häll i bunken blanda runt väl. Ta fram en plåt med silikonplatta eller bakplåtspapper på. Bred ut smeten i tunt lager. Strö flingsalt på. Grädda mitt i ugnen ca 60 minuter. Den skall bli gyllenbrun och krispig. 

Gör soppan:

Koka gulbetorna med skalet på, ca 40 min eller tills dom är mjuka. Slå av gulbetorna i kallt vatten. Dra av skalet med handen. Skär gulbetan i små fyrkanter. Stek kantarellerna i kokosolja krispigt tills dom fått färg, smaka av med havssalt och svartpeppar. Hacka kalkon baconet större bitar och stek det lätt.
Soppgrund:
Hacka gul lök och vitlök. Fräs i kastrull med lite olja utan det blir färg. Slå på vatten, vin och kycklingfond. Skala jordärtskocka och skär i bitar, lägg i grytan. Låt koka tills jordärtskockorna är mjuka. Slå på kokosgrädden. Mixa ihop soppan slät. Smaka av med havssalt och svartpeppar. Fyll i med tillbehören i soppan efter smak och tycke i din egen soppskål. 


Smaklig måltid!

Kram Alex <3




 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar