lördag 1 april 2017

Frallor med smak av russin och solrosfrön

Super goda frukost frallor med smak av russin och solrosfrön 


 

Ingredienser:



Till en 9 stycken frallor.

 
5 ägg
3 dl jordmandelmjöl ( går även bra att använda mandelmjöl eller kokosmjöl, Jag tycker det blir godast med jordmandelmjölet :D )
1 dl solrosfrön
30 g kokosolja (rumstempererad)
1 dl russin eko
2 tsk brödkrydda
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver 
1 tsk havssalt

havssalt, solrosfrön, pumpafrön och ägg ( till gardering uppe på brödet)

 

Gör så här:   

   


Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg fluffigt i blandaren. Mixa solrosfröna fint. Blanda ihop alla torra ingredienser och russin i en separerad bunke. Blanda ner i äggfluffet. Blanda sist i kokosoljan. Blanda väl. (Vispa inte för länge då kan brödet bli kompakt och tråkigt). Vila degen i 5 minuter. Ta fram en plåt täck med bakplåtspapper. Rulla till lagom stora frallor ( jag fick ut 9 st). Ha fuktiga händer när du rullar dom. Platta lite lätt med fingrarna och nagga med en gaffel. Strö på frallorna med havssalt, solrosfrön, pumpafrön och pensla på ett ägg (för och få fast fröna och få en fin glans). Grädda i ugnen ca 20 minuter.  

Om du vill veta mer om Jordmandelmjölet har jag ett inlägg längst ner på mina recept som står under ''Fakta om mat'' som heter jordmandelmjöl.

Lycka till kram Alex <3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar