Rödbetsgravad lax med dijonmajjo och dill. Min favorit smak som gravad lax <3
Ingredienser:
Till rödbetsgravad lax:
1/2 laxfilésida ( ca 500 g)
1 dl honung
1 dl havssalt
1/2 msk vitpepparkorm
Till Dijonmajjo:
2 dl majonnäs - Hemmagjord majonnäs
2 tsk dijonsenap
havsslat
svartpeppar
Färsk dill bredvid
Mortla vitpeppar fint.
Skär bort det vita fettet (kanten på laxen) Dra bort ev ben. Låt skinnet vara kvar.
Blanda ihop honung, havssalt, vitpeppar och lite vatten.
Smeta på kryddblandningen på båda sidorna. Arbeta med händerna. Låt vila i rumstemp 1 timme.
Skala betorna. Riv rödbetorna på dom mindre hålen på rivjärnet. Täck på båda sidorna. Plasta och in i kylen 1-2 dagar.
Skär i tunna skivor får ut ca 30 skivor. Använd helst en filé kniv. Om du inte har en går det bra med en vanlig kniv. Glöm inte vässa kniven ;)
Börja skära på kortaste sidan på laxen. Luta kniven lite så får du längre laxbitar.
Doppa en lax skiva i dijonmajjon och på med en färsk dill kvist och njut!
Doppa en lax skiva i dijonmajjon och på med en färsk dill kvist och njut!
Lycka till och Glad Påsk! :D kram Alex! <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar