lördag 15 april 2017

Chokladtryfflar med torkad ananas och mango



Chokladtryfflar med torkad ananas och mango! super goda! <3


Ingrediens till choklad tryfflar:

 


Till 30 stycken tryfflar

188 g mörk choklad 
75 g kokosgrädde (extra creamey)
2 msk kokossocker 
1 msk dadelsirap 
1/2 tsk kokosolja



Gör så här:

 


Smällt samman alla ingredienser i en kastrull i ett vattenbad. ( var försiktig så inte vatten kommer i smeten). Häll i en burk, plasta och in i kylen ca 30 minuter. När tryffelsmeten har stelnat, går det bra att rulla små tryfflar jag fick ut 30 stycken. Välj din smak att rulla choklad tryfflarna i - nötmjöl, kokos, kakao. Eller som jag tycker är gott torkad bär eller frukt. Dom här har jag rullat i fin mixad torkad ananas och mango. Finns recept nedan på torkad frukt.  



Ingredienser till torkad ananas och mango:

 

1 st ananas 
2 st mango 


Gör så här:

 

 





Skär bort skalet runt ananasen och mangon. Skär med tunnaste lagret på mandolin eller med en vass kniv. Jag torkade min frukt med torkmaskin (12 timmar.) Om man inte har en torkmaskin går det bra med varmlufts ugn eller en vanlig ugn som är lite öppen. Lägg då frukt bitarna på en plåt med bakplåtspapper så det inte fastnar.
 


Mixa lite av den torkade ananasen och mangon till ett fint sand och rulla chokladtryfflarna i. 

Smaka och njut! 





Lycka till kram Alex! <3





 

 

 

 

 

 





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar