lördag 6 maj 2017

Räkröra med jordmandel knäcke


När det blir dom här soliga varma dagar, vill man ju lyxa till det med lite räkor och lite lättare tilltugg. 

Här en en super god räkröra gjort på hemmagjord majonnäs, färska räkor, rödlök, gräslök och citron serveras på ett krispigt jordmandel knäke med smak av havssalt och dillfrön.



Ingredienser:

 

 

Till 4 personer

 

 

Till räkröran:    


200 g färska räkor 
1 dl majonnäs - Hemmagjord majonnäs
1/2 st rödlök 
några knippe gräslök
citron
havssalt
svartpeppar



Till jordmandel knäcke:


4  st äggvita 
0,5 l jordmandelmjöl
1 msk dillfrön (frivillig smak)
2 tsk havssalt
svartpeppar

 

 

Gör räkröra:    


Mät upp majonnäsen i en bunke. Skala räkor. Haka rödlök och gräslök fint. Blanda i allt i majonnäsen. Smaka av med citron, havssalt och svartpeppar. (Tips! Att göra räkröran dagen innan då får den mer smak!)



 

 

Gör jordmandel knäcke:     


Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop alla ingredienser i blandaren. Rulla degen med händerna till en boll. Dela den på mitten. Räcker till två plåtar. Ta fram plåtarna med bakplåtspapper på. Lägg degen i mitten på plåten och ett bakplåtspapper ovanför. Kavla ut i tunt, tunt lager. Ta bort bakplåtspappret ovanför. Strö på lite havssalt och dillfrön. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter. Ha koll för det går fort! :) 

Servera med citron, hakad gräslök och salladsblad mums så gott! 

Lycka till kram Alex! <3 
 





 

 





  



 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar