Ingredienser:
Till pajskalet:
2 ägg
8 dl jordmandelmjöl ( Går även använda mandelmjöl, kokosmjöl eller hasselnötsmjöl)
2 msk fiberhusk
1,5 dl kokosolja
0,5 dl kokossocker
0,5 tsk havssalt
Till lemon curden:
6 st citroner ( 3 dl pressad saft)
100 g kokosmjölk
100 g kokosolja
12 st ägg (eko)
1,5 dl honung
4 st gelatinblad
Sätt
ugnen på 200 grader. Börja med botten. mixa samman alla ingredienser.
Ta fram en pajform täck över med bakplåtspapper.
Gör under tiden lemon curden. Koka upp citronsaften, zesten av citronerna, kokosmjölken, kokosoljan och honungen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Knäck äggen i en bunke. Vispa ner citronblandningen i äggen. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Värm upp lemon curden under omrörning till den får en tjock konsistens. Låt den inte kokas! Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Vispa ner i lemon curden. Sila av i en bunke. Förvara kylt så den svalnar en aning. Häll sedan lemon curden i pajskalet. Förvara kylt under natten eller några timmar i kylen. Kan även frysa ner en stund.
Toppa med kokosgrädde:
Ställ
in en burk kokosmjölk i kylen över natten eller frys den 1-2 timmar. Vispa
bara kokosgrädden för och få den fluffig. Blanda ev. I
vaniljpulver och lite honung. Lägg i en spritspåse och spritsa på pajen.
Servera och njut!
Lycka till kram Alex
Tips:
Kokos vattnet kan du förvara i kylen i en tät burk och använda till smoothie eller i matlagning <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar