Ingredienser:
Till 8 st kakor
1 dl jordmandelmjöl ( eller mandelmjöl, kokosmjöl)
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
50 g kokosolja
5 st torkade aprikoser
2 msk kokosmjölk
2 msk vatten
100 g mörk choklad
garnering uppe på kakan - valnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosoljan i en kastrull. Mixa ihop kokosoljan och torkade aprikoserna i matberedaren till en smet. Blanda i aprikossmeten, kokosmjölken och vattnet i det torra ingredienserna. Blanda väl med en sked eller i matberedaren. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Runda till 8 st bollar med lite fuktiga händer. Lägg på plåten. Platta kakbollarna lite lätt. Grädda i ugnen ca 10-15 minuter. Ha koll kan lätt brännas vid. Under halva gräddtiden lägg på hel valnöt i mitten på kakan.
Smält chokladen i ett vattenbad (var försiktigt så inte vattnet kommer i chokladen) Ta ut kakorna. Det skall vara lite mjuka i mitten. Låt svalna en aning. Luta kastrullen så chokladen rinner till en sida. Doppa i hälften av kakan lägg på bakplåtspapper. Låt chokladen stena sedan servera! :) Förvara rumstemp. För längre hållbarhet går bra och förvara kylskåp eller i frysen. Ta bara fram en stund innan ;)
Lycka till kram Alex! <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar