torsdag 11 maj 2017

jordmandel kaka med mörkchoklad, aprikos och valnöt

Jordmandel kaka med mörk choklad, aprikos och valnöt. Passar perfekt till fikastunden med en kopp kaffet eller en god kopp te <3



Ingredienser:

 

Till 8 st kakor 


1 dl jordmandelmjöl ( eller mandelmjöl, kokosmjöl)
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver

50 g kokosolja 
5 st torkade aprikoser 
2 msk kokosmjölk
2 msk vatten

100 g mörk choklad

garnering uppe på kakan - valnötter



Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosoljan i en kastrull. Mixa ihop kokosoljan och torkade aprikoserna i matberedaren till en smet. Blanda i aprikossmeten, kokosmjölken och vattnet i det torra ingredienserna. Blanda väl med en sked eller i matberedaren. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Runda till 8 st bollar med lite fuktiga händer. Lägg på plåten. Platta kakbollarna lite lätt. Grädda i ugnen ca 10-15 minuter. Ha koll kan lätt brännas vid. Under halva gräddtiden lägg på hel valnöt i mitten på kakan.

Smält chokladen i ett vattenbad (var försiktigt så inte vattnet kommer i chokladen) Ta ut kakorna. Det skall vara lite mjuka i mitten. Låt svalna en aning. Luta kastrullen så chokladen rinner till en sida. Doppa i hälften av kakan lägg på bakplåtspapper. Låt chokladen stena sedan servera! :) Förvara rumstemp. För längre hållbarhet går bra och förvara kylskåp eller i frysen. Ta bara fram en stund innan ;) 

Lycka till kram Alex! <3
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar