Fläskytterfilérulle med soltorkade tomater och persilja, lite festligare rätt! :D
Ingredienser:
1 st fläskytterfilé
2 dl soltorkade tomater - Soltorkade tomater
100 g färsk persilja
havssalt
svartpeppar
Sätt på ugnen på 150 grader. Skär fläskytterfilén till en platt längd genom att skära längst med kanten runt hela köttet. Haka soltorkade tomaterna och persiljan fint. Strö upp på hela köttet.
På med havssalt och svartpeppar.
Rulla ihop fläskytterfilén och knyt ihop det med steksnöre.
Brynt köttet på både sidorna med lite olivolja. På med havssalt och svartpeppar.
Lägg köttet i en form med högre kant. In i ugnen på 150 grader upp till 65-68 grader.
(till smak och tycke). Låt köttet vila en stund. Klipp bort snörena. Skär i bitar och servera till en härlig kall sås, sötpotatis eller rotfrukter och en fräsch sallad.
Lycka till kram Alex! <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar