onsdag 19 oktober 2016

krämig pumpasoppa med krispig bacon och friterad svartkål


 Krämpig pumpasoppa med krispig och bacon och friterad svartkål!  Är gott till lunch eller lättare middag! mums :)

Ingredienser till pumpasoppa: 

Till 4 personer

1 pumpa
3 st schalottenlök
3 vitlöksklyftor
2 dl kokosmjölk
2 dl kokosgrädde
2 dl vatten
1dl vittvin
2 msk kycklingfond Hemmagjord kycklingfond
2 tsk ingefära 
1 tsk gurkmeja
2 krm chili
2 msk citronsaft
havssalt
svartpeppar

 

Tillbehör: 

1 baconpaket
8 blad färsk svartkål

Gör så här:

  

Pumpasoppa:


Skala och skär pumpa, schalottenlök och vitlök i mindre bitar. Fräs samman i pannan med lite olja. Tills de har fått lite färg. Slå på vittvin och koka ihop. I med resten av ingredienserna. Låt sjuda i ca 10 min. Mixa till en slät soppa. Smaka av med havssalt och svartpeppar. Om soppan känns för tjock häll i vatten. 


Tillbehör:

Strimla bacon i små bitar. Stek det i pannan så det blir krispigt.

Skär bort den tjocka mitten stjälken på svartkålen. Dela den på mitten. Fritera i fritös eller i olja i en kastrull 150 grader. Tills de har fått en mörkgrön färg och krispig smak. Lägg svartkålen på papper och strö över havssalt.

 
 Smaklig måltid! 

kram Alex :)









 

 



 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar