Baconlindad kyckling med pumpacremé
Baconlindad kycklingfilé fylld med vitlök o färska örter, med en ljummen sötpotatissallad, knaperstekt ostronskivling och en pumpacremé :)
Ingredienser:
Till 2 personer
Kycklingen:
2 kycklingfiléer
1 bacon paket
1 knippe av färsk basilika och bladpersilja
1 lime
2 vitlöksklyftor
havssalt
svartpeppar
Pumpacremé:
1 lien halv pumpa
1 stor schalottenlök
2 dl kokosgrädde
1 tsk kycklingfond
havssalt
svartpeppar
Sötpotatissallad:
en halv sötpotatis
en knippa färsk bladpersilja
en näve ruccola
en näve baby spenat
8 st gul små tomater
havssalt
svartpeppar
Knaperstekt ostronskivling:
En halv huvud ostronskivling
kokosolja
havssalt
svartpeppar
Gör så här:
Baconlindad kyckling:
Sätt ugnen på 150 grader. Haka fint örterna och vitlöken. Zesta limen. Snitta kycklingen på längden. Fyll i örterna, vitlöken och lime zestet. Salta med havssalt och svartpeppra på kycklingen. Linda runt med bacon. Olja en plåt. Baka av i ugnen tills kycklingen är 70 grader.
pumpacremé:
Skala, haka pumpan och schalottenlök i mindre bitar. Fräs samman med lite olja i en kastrull. Slå på kokosgrädde och kycklingfond. Koka på svag värme tills pumpan är mjuk. mixa till en slät cremé. Spara lite vätska så den inte blir för lös. Smaka av med havssalt och svartpeppar.
Sötpotatissallad:
Skala sötpotatisen. Skär i mindre kuber. Fräs i pannan med lite olja. Tills den är al dente. Smaka av med havssalt och svartpeppar. Plocka av bladpersilja. Halvera tomaterna. Dra av pannan. och lägg i alla tillbehören. Rör om tills de blir ljummet.
Knaperstekt ostronskivling:
Dela ostronskivlingen med händerna i mindre bitar. Fräs i pannan med kokosolja. Smaka av med havssalt och svartpeppar. Stekt svampen tills den är knaperstekt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar