onsdag 12 oktober 2016

Baconlindad kyckling med pumpacremé

Baconlindad kycklingfilé fylld med vitlök o färska örter, med en ljummen sötpotatissallad, knaperstekt ostronskivling och en pumpacremé :)


Ingredienser:

Till 2 personer

Kycklingen:

2 kycklingfiléer
1 bacon paket
1 knippe av färsk basilika och bladpersilja
1 lime 
2 vitlöksklyftor
havssalt 
svartpeppar

Pumpacremé: 

1 lien halv pumpa 
1 stor schalottenlök
2 dl kokosgrädde
1 tsk kycklingfond
havssalt 
svartpeppar

 

Sötpotatissallad:

 en halv sötpotatis
en knippa färsk bladpersilja  
en näve ruccola
en näve baby spenat
8 st gul små tomater
havssalt
svartpeppar



Knaperstekt ostronskivling:

En halv huvud ostronskivling 
kokosolja
havssalt 
svartpeppar

Gör så här: 

 Baconlindad kyckling:

 Sätt ugnen på 150 grader. Haka fint örterna och vitlöken. Zesta limen. Snitta kycklingen på längden. Fyll i örterna, vitlöken och lime zestet. Salta med havssalt och svartpeppra på kycklingen. Linda runt med bacon. Olja en plåt. Baka av i  ugnen tills kycklingen är 70 grader. 


pumpacremé

Skala, haka pumpan och schalottenlök i mindre bitar. Fräs samman  med lite olja i en kastrull. Slå på kokosgrädde och kycklingfond. Koka på svag värme tills pumpan är mjuk. mixa till en slät cremé. Spara lite vätska så den inte blir för lös. Smaka av med havssalt och svartpeppar. 

 Sötpotatissallad: 

Skala sötpotatisen. Skär i mindre kuber. Fräs i pannan med lite olja. Tills den är al dente. Smaka av med havssalt och svartpeppar. Plocka av bladpersilja. Halvera tomaterna. Dra av pannan. och lägg i alla tillbehören. Rör om tills de blir ljummet.

 Knaperstekt ostronskivling:

Dela ostronskivlingen med händerna i mindre bitar. Fräs i pannan med kokosolja. Smaka av med havssalt och svartpeppar. Stekt svampen tills den är knaperstekt.  

 







 



 

 

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar