Ingredienser:
till 6 personerKöttfärslimpa:
600-700 g oxfärs (från gröna gårdar)1 st gulök
1 st ägg
1 dl kokosgrädde
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
0,5 tsk kanel
hasselnötsmjöl
havssalt
svartpeppar
Gräddsås:
2 dl kokosgrädde
2 dl kokosmjölk
1 msk köttfond
1 schalottenlök
0,5 msk rött vin
0,5 tsk timjan
0,5 tsk rosmarin
1 krm kanel
havssalt
svartpeppar
Rårörda lingon:
200 g frysta lingon1 msk honung
Gör så här:
Sätt på ugnen på 150 grader. Ta fram de frysta lingonen och rör ner honung. Rör om då och då. Så det tina till middagen. Skala och haka gul lök fint. Fräs i pannan med lite olja. Lägg i färsen i matblandaren eller i en stor bunke. Rör försiktig ner alla ingredienser. krydda upp med havssalt och svartpeppar ganska rikligt. Gör ett lite Stekprov i pannan. Om man inte vill smaka av den rå ;) Om du är nöjd med kryddningen och konsistensen så ta fram en avlång brödform med bakplåtspapper. Smeta i färsen i formen. Strö på med hasselnötsmjöl. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter.Till 62-65 grader.Gör gräddsåsen. Skala och haka schalottenlöken fint. Fräs löken i såskastrullen med lite olja tills det har fått en gyllenbrun färg. Slå på rött vin och koka ner lite. I med resten av ingredienserna. Koka ca 10 minuter så alla smaker kommer fram. Smaka av med havssalt och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar