onsdag 23 november 2016

Räkor med saffran aioli och frö, nöt och fruktbröd

Myskväll med räkor med goda paleo tillbehör. Saffran aoli och frö, nöt och fruktbröd :)

Ingredienser: 

Till saffran aiolin:


2 dl majonnäs Hemmagjord majonnäs
1 påse saffran
citorn
havssalt
svartpeppar

 

Gör så här:


Blanda i saffran i majonnäsen. Smaka av med citronsaft, havssalt och svartpeppar. 
Ett tips gör saffran aiolin dagen innan då tar den mer smak på saffran ;) 


Ingredienser: 

 

Till frö, nöt och fruktbröd  

100 g hasselnötter 
100 g mandelnötter
100 g pumpakärnor
100 g solroskärnor 
100 g sesamfrön    
100 g chiafrön
50  g torkad persikor 
50 g plommon 
5 ägg
50 g kokosolja
2 tsk havssalt  



Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 grader. haka torkad frukt i mindre bitar blanda ner i en bunke. I med nötter och fröer. I med ägg kokosolja och hälften av havssalts måttet. Rör om ordentligt. Ta fram en avlång brödform täck med bakplåtspapper. I med smeten. Strö över resten av havssalt. Grädda mitt i ugnen i 60 min.  [1]   


 Referens: [1]

Boken: Jonas paleokök av Jonas Lundgren. 

Lycka till och smaklig måltid! :) 
 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar