Ingredienser:
Till saffran aiolin:
2 dl majonnäs Hemmagjord majonnäs
1 påse saffran
citorn
havssalt
svartpeppar
Gör så här:
Blanda i saffran i majonnäsen. Smaka av med citronsaft, havssalt och svartpeppar.
Ett tips gör saffran aiolin dagen innan då tar den mer smak på saffran ;)
Ingredienser:
Till frö, nöt och fruktbröd
100 g hasselnötter100 g mandelnötter
100 g pumpakärnor
100 g solroskärnor
100 g sesamfrön
100 g chiafrön
50 g torkad persikor
50 g plommon
5 ägg
50 g kokosolja
2 tsk havssalt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. haka torkad frukt i mindre bitar blanda ner i en bunke. I med nötter och fröer. I med ägg kokosolja och hälften av havssalts måttet. Rör om ordentligt. Ta fram en avlång brödform täck med bakplåtspapper. I med smeten. Strö över resten av havssalt. Grädda mitt i ugnen i 60 min. [1]Referens: [1]
Boken: Jonas paleokök av Jonas Lundgren.
Lycka till och smaklig måltid! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar