Ingredienser:
Till 16 bitar (en kakform)
Till smeten:
8 ägg
120 g mörk choklad (sockerfritt)
2 dl kokosolja
1 dl kakao
1 dl kokossocker
1 dl dadelsirap (eller honung eko)
1 msk vaniljpulver
1 dl kokosmjöl
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl hasselnötsmjöl
15 st torkade dadlar
6 msk kaffe
2 tsk pepparmint
Glasyren:
80 g mörk choklad (sockerfri)
2 msk kokosolja
2 msk kakao
2 msk kaffe
2 msk dadelsirap
2 msk kokossocker
1 krm vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält samman mörk choklad, kokosolja, kakao, kokossocker, dadelsirap och vaniljpulver. Häll i blandaren. Droppa i 1 ägg i taget och rör om.
Tillsätt kokosmjöl, mandelmjöl, hasselnötsmjöl. Tillsätt sist i hakade dadlar och kaffe.
Blanda runt. Ta fram en rund kakform med högre kant. Täck med bakplåtspapper eller smörj formen med kokosolja och mandelmjöl. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen ca 15-20 minuter. den skall vara kladdig i mitten :)
Lycka till hoppas det smaka!
kram Alex <3
Glasyren:
Smält samman alla ingredienser i en kastrull. vispa om.
Låt brownien svalna. Sedan smeta på glasyren. klar!
Hoppas det smakar kram Alex :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar