torsdag 17 augusti 2017

Kantarellpaj med smak av schalottenlök och fänkål med rårörda lingon, vitlökscremé och grönkålssallad

 Kantarellpaj med smak av schalottenlök och fänkål med rårörda lingon, vitlökscremé och grönkålssallad




Ingredienser:



Till ca 4-6 personer (en pajform)


Till Botten:



1 ägg 
4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk 
0,75 dl kokosolja
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin 
havssalt
svartpeppar


 Äggstanning:

 

3 ägg
1,5 dl kokosmjölk (eller mandelmjölk)
2 st schalottenlök
50 g fänkål
havssalt 
svartpeppar


Fyllning:

 

500 g kantareller ( förvällda)


  

Vitlökscremé:



2 dl majonnäs Hemmagjord majonnäs
3 st vitlöksklyftor
citron
havssalt 
svartpeppar

 

 Sätt ugnen på 200 grader. Börja med botten. Mixa samman alla ingredienser. Ta fram en pajform och smörj med kokosolja. Tryck ut pajdegen till ett jämt lager. Glöm inte tryck upp degen på kanterna. Nagga botten med en gaffel. Grädda i ugnen 10 minuter. 





 Förväll kantarellerna så vattnet kokas bort. Fräs med lite mild olivolja eller kokosolja. Krydda med havssalt och svartpeppar. Fräs till en gyllenbrun färg.




 Lägg i kantarellerna i pajskalet. Blanda alla ingredienser till äggstanningen. Häll över kantarellerna. Grädda pajen ca 20-30 minuter.


Vitlökscremé - skala och pressa vitlök i majonnäsen. Smaka upp med havssalt, svartpeppar och citron.

Rårörda lingon - Blanda ihop 200 g frysta lingon till 1 msk ekologisk honung. Rör om då och då tills den tinar. 

Blanda ihop en fräsch bladsallad på dina favorit grönsaker. 
I min hade jag färsk grönkål i så gott!

Lycka till kram Alex! <3




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar