lördag 5 augusti 2017

Blomkålpizza vegitariska med pesto och persiljeaoli

Vegetariska mini blomkålpizza med pesto och persiljeaoli



Ingredienser:

 

Blomkålbotten:

 

400 g blomkål
2 st äggvita 
2 tsk fiberhusk
1 tsk oregano
havssalt




Salsasås:



2 dl tomatkross 
1 st schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 chilipulver
havssalt svartpeppar



Rekommenderande grönsaker:

 

champinjon
tomat
paprika
rödlök
kalamata oliv
ruccola
persilja


Pesto:

 

 

Persiljeaioli: 



2 dl majonnäs - Hemmagjord majonnäs
en knippe färsk persilja 
2 vitlöksklyftor 
citron
havssalt
svartpeppar
 



 
 Sätt ugnen på 200 grader. Riv blomkålen fint. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Du kan välja 2 stycken större pizzor. Eller ca 10 stycken mini pizzor. Väg upp 50 g på varje mini pizza. Ta fram en plåt med Siliconplatta eller bakplåtspapper. 
Platta ut till tunt lager.  



 Grädda i ugnen 20-30 minuter. Tills det har fått en gyllenbrun färg.



Mixa ihop ingredienserna till salsasåsen. Bred ut med en sked på blomkålsbottnarna.
 Lägg på dina önskade grönsaker på pizzan. På dom här är det champinjoner, tomat paprika, rödlök och kalamata oliv. På med lite havssalt och svartpeppar. 
Grädda ytligare 10 minuter.
  


 Toppa med ruccola och persilja. Doppa pizzan i två härliga kalla såser - pesto och persiljeaoli.

Lycka till kram Alex! <3



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar