Vegetariska mini blomkålpizza med pesto och persiljeaoli
Ingredienser:
Blomkålbotten:
400 g blomkål
2 st äggvita
2 tsk fiberhusk
1 tsk oregano
havssalt
Salsasås:
2 dl tomatkross
1 st schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 chilipulver
havssalt svartpeppar
Rekommenderande grönsaker:
champinjon
tomat
paprika
rödlök
kalamata oliv
ruccola
persilja
Pesto:
Persiljeaioli:
2 dl majonnäs - Hemmagjord majonnäs
en knippe färsk persilja
2 vitlöksklyftor
citron
havssalt
svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Riv blomkålen fint. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Du kan välja 2 stycken större pizzor. Eller ca 10 stycken mini pizzor. Väg upp 50 g på varje mini pizza. Ta fram en plåt med Siliconplatta eller bakplåtspapper.
Platta ut till tunt lager.
Grädda i ugnen 20-30 minuter. Tills det har fått en gyllenbrun färg.
Grädda ytligare 10 minuter.
Toppa med ruccola och persilja. Doppa pizzan i två härliga kalla såser - pesto och persiljeaoli.
Lycka till kram Alex! <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar