måndag 10 juli 2017

kycklingröra smak av curry, koriander, purjolök och lime med tunnbröd



kycklingröra med curry, koriander, purjolök och lime serverar på tunnbröd. Dom här varma sommardagarna är det gott med med lite lättare rätter :) 



Ingredienser:

 

Kycklingröra till 6-8 st och 10 st stycken tunnbröd

  

Till brödet:

 

4 st ägg
3 dl mandelmjöl
2 dl kokosmjöl
1,5 dl kokosmjölk
4 msk kokosolja
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
0,5 dl sesamfrön 


Till kycklingröra:

 

4 st kycklingfilé 
4 dl majonnäs - Hemmagjord majonnäs
1/2 purjolök
10 blad koriander ( om man inte är så förtjust i koriander går det bra med persilja ) 
2 tsk limesaft
2 tsk curry
1 tsk cayennepeppar
2 krm gurkmeja
havssalt 
svartpeppar



Gör tunnbröd:

 

Sätt ugnen på 150 grader. Smält kokosolja. Vispa ihop det med alla ingredienser i blandaren. Ta fram en plåt och täck med bakplåtspapper. Lägg på en klump av degen på plåten och på med ett bakplåtspapper uppe på. Kavla ut till ett lagom tunt lager. Stansa med en skål för och få runda tunnbröd. ( Går även och skära runda tunnbröd med en kniv ) Nagga med en gaffel. Strö på lite sesamfrön och havssalt. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Jag gräddade två i taget. Då håller dom sig hela och fina.



Gör kycklingröra:

 

Skär kycklingen i små bitar. Stek i pannan med lite olivolja. Krydda med havssalt och svartpeppar. Låt kycklingen svalna. Mätt upp majonnäsen i en bunke haka ner purjolöken och koriandern. Pressa i limesaft. Krydda med curry, gurkmeja, cayennepeppar. I med kycklingen blanda runt. smaka ev. med havssalt och svartpeppar.

Servera med en fräsch bladsallad med dina favorit grönsaker.



Lycka till kram Alex! <3


   

 

 

 




  


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar