Ingredienser:
2 liter vätska
1 kg köttfärs (gröna gårdar)
850 g vitkål
2-3 st gulök
1-2 dl kycklingfond - (välj en ekologisk fond om du ej gör en hemmagjord) Hemmagjord kycklingfond
3 l vatten
1 tsk cayennepeppar
havssalt
svartpeppar
olivolja (extra mild)
purjolök
Gör så här:
bryn köttfärsen med lite olivolja i pannan. Krydda med havssalt och svartpeppar. Häll i en stor kastrull. Haka vitkålen och löken i mindre bitar. Bryn i pannan med lite olivolja. Häll ner i kastrullen. Häll på vattnet och kycklingfonden. Krydda med cayennepeppar, havssalt och svartpeppar. Koka ihop soppan på låg värme. ca 1 liter reduceras. Ca 30 minuter. Smaka av med ev mer kycklingfond, havssalt och svartpeppar. Soppan skall ha en mustig smak av söt och salt. Garnera med färsk purjolök. Sen klar!
Lycka till kram Alex! <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar