Ingredienser:
till 4 personer
Till torsken:
ca 800 g färsk torsk
1 citron /zest&saft
8 st cocktailtomater
2 st schalottenlökar
Till jordärtskockspuré:
1,5 kg jordärtskocka
2 st schalottenlökar (lagom stora)
1 dl vittvin
2 msk kycklingfond
1 dl vatten
2 dl kokosmjölk
2 tsk svart tryffelolja
havssalt
svartpeppar
olivolja
200 g ostronskivling
50 g solrosfrön
1 knippe broccoli
baby spenat
Gör så här:
Jordärtskockspuré:
Skär jordärtskockorna och schalottenlöken i mindre bitar. Fräs i en kastrull med lite olivolja. När det har fått lite färg. I med vittvin och vatten. Koka ihop. Häll i kycklingfonden och kokosmjölken. Sjud tills jordärtskockorna är mjuka. Smaka upp med tryffeloljan, havssalt och svartpeppar. Mixa till en slät puré. Serveras varm.
Citrusgrillad torsk:
Baka in torskfilén i folie. Skär schalottenlöken i skivor och lägg under torsken. Skär cocktailtomaterna på hälften och lägg runt om fisken. Zesta och pressa citronen på. Krydda med havssalt och svartpeppar. Lägg på grillen. Stekgraden skall vara 48-50 grader i mitt smak och tycke. Dela broccolin i fyra bitar och grilla tills den har fått en fin grillyta.
Dela ostronskivlingen i mindre bitar med händerna. Stek i pannan med olivolja, havssalt och svartpeppar. Stek tills det är knaperstekta.
Rosta solrosfröna lite gyllenbruna i en torr panna. På med lite havssalt.
Servera alla tillbehör tillsammans och njut av goda smakupplevelse med ett trevligt sällskap.
Lycka till kram Alex! <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar