ingredienser:
3 st äggula
5 dl kokosmjölk ( använd bara den tjocka kokosgrädden )
1 msk honung ( ekologisk)
2 tsk vaniljpulver
10 dadlar (kärnfria ekologisk )
Gör så här:
Blanda samman äggula, kokosmjölk, honung och vaniljpulver i en kastrull. Värm upp under omrörning. Låt den inte kokas! Glassen skall bli något tjockare. Ta av kastrullen från plattan. Låt svalna i ett kallt vattenbad. Rör om då och då så den inte klumpar sig. Mixa dadlarna i en matberedaren eller med stavmixern. Vispa ner i glassen. När glassen har svalnat en aning häll i glassmaskinen. Kör tills glassen har blivit kall och har en mjuk och krämig konsistens. Ta fram en avlång bröd form eller lämplig burk. Täck med plastfolie. Lägg i glassen med hjälp av en slickepott i formen. Täck med plastfolie. Frys ner någon timme. Låt glassen stå framme ca 10 minuter innan användning. Servera med färska jordgubbar och mynta! gudomligt gott! :D
( Om man inte har glassmaskin går det bra utan också. Smaken blir god ändå. )
Lycka till kram Alex! <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar