Ingredienser:
Till en tårta ( ca 4-6 personer.
4 st äggvita
1 dl kokossocker
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl jordmandelmjöl (går även att ersätta jordmandelmjölet med 1 dl hasselnötsmjöl till)
Till fyllning:
2 dl hallon
2 st clementiner
Kokos visp:
1,5 burk kokosmjölk
1 msk kokossocker
1 msk honung
1 st vaniljstång
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader. Separera äggvita och äggula. (spara gulan i en tät burk i kylen, kan t.ex. användas till äggröra, omeletter, bakning. Vispa äggvita fluffigt. Häll försiktigt i kokossockret. Vispa runt. Blanda ihop hasselnötsmjölet och jordmandelmjölet i en separerad bunke. Häll lite i taget i äggviteblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott (så fluffet håller sig kvar). Lägg smeten i en spritspåse. Ta fram en plåt och täck med bakplåtspapper. Spritsa ut längder på plåten, tills smeten tar slut. Ta fram en skärbräda, täck med bakplåtspapper. Lägg skärbrädan försiktigt på kakan och vänd upp och ner. Så botten kommer uppåt. Jag delade kakan på 3 längder och varvade med vanilj visp, hallon och clementin. ( som på bilder visar). Alternativ att smeta ut vaniljvisp på hela kaka och på med hallon och clementin och rulla ihop kakan. Smält mörk choklad och ringla med en sked på tårtan.
Så här gör du kokosvisp:
Ställ i kokosmjölks burkarna i kylen några timmar ev. över natten eller frys den 1-2 timmar. Vispa bara kokosgrädden för och få en fluffig kokosvisp. Blanda i vanilj, kokossocker och honung.
Tips:Kokos vattnet kan du förvara i kylen i en tät burk och använda till smoothie eller i matlagning.
Hoppas ni har hittat många goda recept här på min blogg!
Fråga gärna om ni undrar något :)
Kram Alex! <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar