ingredienser:
2,5 dl kokosgrädde1 dl honung
1dl kokossocker
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 lime
1 påse saffran
Gör så här:
Blanda i kokosgrädde, honung, kokossocker och kokosolja i en kastrull. Koka ihop. Sänk värmen på sjudning. Rör om emellanåt så det inte bränns i botten. Sjud ca 30-45 minuter. Termometern skall stå på 125 grader då får man en mjuk yta och hårt i mitten. När kolan har kommit upp i temp så dra av den från spisen. Jag valde göra två olika smaker på kolan så jag delade smeten på hälften till en plast bunke. Ta lime och zesta i ena smeten och i med saffran i andra. Spara lite limezest och saffran till och ha som gradering. Häll i kolan i två silikon formar. Eller i en lämplig burk med bakplåtspapper. Eller knäckformar. På med krossade mandel. Och trö över lite zestlime på limekolan och strö över saffran på saffrankolan. In i kylen ca 1 timme innan kan dela den. Gör det med en varm kniv. Eller gör den en dag innan så sätter dom smakerna mer ;)Lycka till !!
Annika har bra tips på råvaror och många goda recept på sin blogg http://cleaneatingbyannika.se [1]
Referens:
[1] http://cleaneatingbyannika.se/min-goda-knack/ Hennes egna goda knäck inspirerade mina goda kolor! ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar