tisdag 21 november 2017

Julköttbullar med rödbetssallad

 Nu närmar sig julen! Och det är väl gott och bara få doppa köttbullen i rödbetsalladen! :)


Ingredienser:



Julköttbullar:



Till 70 st köttbullar


1 kg nötfärs
2 st ägg
2 dl kokosmjölk
1 dl hasselnötsmjöl (valfritt)
2 tsk dijonsenap
1 knippe persilja 
1,5 tsk kanel
1 tsk kryddpeppar (mortlad) 
havssalt
svartpeppar
olivolja



Röbetsalllad:

 

5-6 st röbetor
2 dl majonnäs - Hemmagjord majonnäs
1-2 tsk ättika

 Gör så här:

 

Julköttbullar:

 

Blanda samman alla ingredienser i blandaren eller med händerna. (blanda inte färsen för länge då kan den bli torr och kompakt) Gör ett stekprov om det behövs kryddas mer. Om man inte vill smaka på färsen rå. Rulla till små köttbullar. Jag fick ut 70 stycken. Stek i panna med olivoja. Ha en het panna så dom får en fin stekyta. Sänk sedan värmen så dom inte bräns vid.



Rödbetsallad:


koka rödbetorna tills det har blivit mjuka. Skala och skär i små bitar. Mät upp majonäsen i en bunke. Blanda i rödbetsbitarna. Smaksätt med ättika, havssalt och svartpepper. 

 

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar