lördag 4 november 2017

Äppelpaj med vaniljkräm

 Lördags fika!  Ljuvlig äppelpaj med vanlijkräm! mums så gott! :) 
Fri från mejeri , sädesslag och vittsocker!



Ingredienser:

 

Till 1 pajform


Till pajen:



3-4 st äpplen
3,5 dl jordmandelmjöl ( Jordmadelmjöl är ingen nöt utan knöl. Om man vill byta ut jordmandelmjölet går det bra att använda mandelmjöl, kokosmjöl, hasselnötsmjöl )
1 dl kokosmjöl
100 g kokosolja 
1 st ägg
2 msk honung ( ekologisk )
1 msk kokossocker 




Till vaniljkrämen:

 

2 dl kokosmjölk ( extra creamy )
2 msk honung ( ekologisk )
1,5 tsk vaniljpulver
3 st ägg
1 msk kokosolja




 Sätt ugnen på 175 grader. Börja med botten. mixa samman alla ingredienser. Tryck ut pajdegen till ett jämt lager, glöm inte tryck upp degen på kanterna. Nagga med en gaffel. Skiva äpplerna i tunt lager. Lägg omlått i pajskalet så det täcker runt om. Grädda i ugnen ca 30-40 minuter. Ta ut den ur ugnen och låt svalna.

Gör vaniljkrämen under tiden pajen gräddas. Värm upp kokosmjölken, honungen och vaniljpulvret i en kastrull. Knäck äggen i en bunke. Vispa hastigt ner kokosblandningen i äggen. Häll sedan tillbaka i kastrullen. Värm till en tjock kräm. Låt den inte kokas! (då är det lätt att den skär sig, om den blir gryning kan man mixa med stavmixer. Vispa sist i kokosolja då får den en len konsistens och glansig yta.

Nu är det bara att hälla vaniljkrämen på din pajbit och njuta! 

Lycka till kram Alex! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar