tisdag 24 oktober 2017

Biffar med rotfrukter och limemajjo

Det här är min husmanskost :) mums så gott! <3



Ingredienser:



Biffar:

 

600-700 g oxfärs (från gröna gårdar)
1 st gulök
1 st ägg
1 dl kokosgrädde
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
0,5 tsk kanel
hasselnötsmjöl
havssalt
svartpeppar
olivolja


Rotfrukter:

 

2 st morötter
2 st palstenacker
1 sötpotatis
olivolja
havssalt
svartpeppar




  Limemajjo:

 


2 dl majonnäs - Hemmagjord majonnäs
1/2 st lime (zest och saft.
havssalt
svartpeppar 

 

 


Gör så här:

 

Biffar:

 

 Sätt på ugnen på 150 grader. Haka gul lök fint. Fräs i pannan med lite olivolja. Lägg i färsen i matblandaren eller i en stor bunke. Rör försiktig ner alla ingredienser. krydda upp med havssalt och svartpeppar ganska rikligt. Gör ett lite Stekprov i pannan. Om man inte vill smaka av den rå ;)  Om du är nöjd med kryddningen och konsistensen så rulla till biffar i din önskad storlek (ta lite vatten på fingrarna så blir det lättare och rulla dom). Stek biffarna i en het panna med olivolja. Stek biffarna tills det har fått en gyllenbrun färg på båda sidorna. Lägg dom på en plåt och stek klart dom i ugnen upp till 62-65 grader.


 

 Ugns rotfrukter:


Jag tycker morot, palstenacka och sötpotatis passar bra ihop. Jag låter sötpotatisskalet vara kvar. Är både gott och nyttigt. Skär i längder. Lägg på en plåt. På med olivolja, havssalt och svartpeppar. Baka av i ugnen på 200 grader till ca 30-40 minuter.

Servera allt tillsammans och toppa med ruccola och babyspenat.


Lycka till kram Alex! <3



 


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar