onsdag 14 juni 2017

Rabarberkaka med kokosvisp



Härlig sommar fika - Rabarberkaka med kokos visp! :)





Ingredienser:

 

Till en brödform


2 ägg
7  urkärnade dadlar
100 g  finriven sötpotatis
2 msk kokosgrädde
2 msk kokosolja
1 tsk honung
1 tsk kokossocker
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 tsk karbemumma
1 tsk vaniljpulver
100 g rabarber 

Gör så här:



Sätt ugnen på 150 grader. Mixa dadlarna fint med stavmixern eller i matberedaren. Riv sötpotatisen fint. Vispa upp äggen fluffigt i blandaren. I med resten av ingredienserna förutom rabarberna. Blanda väl. Blanda sist i rabarberna i smeten. Häll smeten i en avlång brödform med bakplåtspapper i. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Den skall vara saftig och mjuk i mitten.




Servera med ett kokosvisp:



Ställ in en burk kokosmjölk i kylen över natten eller frys den 1-2 timmar. Vispa bara kokosgrädden för och få den fluffig. Blanda ev. I vaniljpulver och lite honung.




Lycka till! kram Alex! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar