Halloncurde tårta med nötbotten och sommarbär
En riktig krämig och fräsch Halloncurd tårta med nötbotten och sommarbär <3
Ingredienser:
Till ca 15 personer (en stor kakform)
Till hallon curden:
3 st citroner ( 3 dl pressad saft)
300 g hallon
100 g kokosmjölk
100 g kokosolja
12 st ägg (eko)
1,5 dl honung
2,5 st gelatinblad
Nötbotten:
3 dl hasselnötsmjöl
3 dl hela hasselnötter
2 dl pistagenötter
1 dl sötmandel
1 dl kokoschips
1 dl kokosolja
6 st dadlar (urkärnade)
Halloncurd:
Börja med hallon curden. Värm på hallonen i en kastrull. Mosa lite med en sked. Sila av hallon kärnorna. Häll tillbaka i kastrullen. Häll i citronsaften, zesten av citronerna,
kokosmjölken, kokosoljan och honungen. Koka ihop. Lägg gelatinbladen i kallt
vatten. Knäck äggen i en stor bunke. Vispa ner hastigt i hallonblandningen i äggen.
Häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Värm upp halloncurden under
omrörning till den får en tjock konsistens. Låt den inte kokas! Krama ur
vattnet ur gelatinbladen. Vispa ner i halloncurden. Sila av i en bunke.
Förvara kylt så den svalnar en aning. Häll sedan halloncurden på nötbotten. Förvara kylt under natten eller några timmar i kylen. Kan
även frysa ner en stund.
Nötbotten:
Gör nötbotten när halloncurden är på svalning. Mixa ihop alla ingredienser i matberedaren. Ta fram en teflonform. Häll i nötblandningen i formen. Platta ut och tryck till. Jämt lager runt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar