söndag 25 juni 2017

Halloncurde tårta med nötbotten och sommarbär

En riktig krämig och fräsch Halloncurd tårta med nötbotten och sommarbär <3



Ingredienser:

 

Till ca 15 personer (en stor kakform)


Till hallon curden:

 

3 st citroner ( 3 dl pressad saft)
300 g hallon
100 g kokosmjölk
100 g kokosolja 
12 st ägg (eko)
1,5 dl honung
2,5 st gelatinblad


  

 Nötbotten:

 

3 dl hasselnötsmjöl
3 dl hela hasselnötter
2 dl pistagenötter
1 dl sötmandel
1 dl kokoschips
1 dl kokosolja
6 st dadlar (urkärnade)


 Halloncurd: 

 

Börja med  hallon curden. Värm på hallonen i en kastrull. Mosa lite med en sked. Sila av hallon kärnorna. Häll tillbaka i kastrullen. Häll i citronsaften, zesten av citronerna, kokosmjölken, kokosoljan och honungen. Koka ihop. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Knäck äggen i en stor bunke. Vispa ner hastigt i hallonblandningen i äggen. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Värm upp halloncurden under omrörning till den får en tjock konsistens. Låt den inte kokas! Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Vispa ner i halloncurden. Sila av i en bunke. Förvara kylt så den svalnar en aning. Häll sedan halloncurden på nötbotten. Förvara kylt under natten eller några timmar i kylen. Kan även frysa ner en stund.



Nötbotten:

 

Gör nötbotten när halloncurden är på svalning. Mixa ihop alla ingredienser i matberedaren. Ta fram en teflonform. Häll i nötblandningen i formen. Platta ut och tryck till. Jämt lager runt.

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar