lördag 10 juni 2017

kycklinggrya med ingefära, chili, lime och basilika



 Kycklinggryta med smak av ingefära, chili, lime och basilika

 

 

 

Ingredienser:

 

1000g kycklingfilé
1 burk kokosmjölk
400 ml kokosmjöl ( extra creamy)
5 msk kycklingfond - Hemmagjord kycklingfond
3 st schalottenlök
12 g färsk ingefära (riven)
1/2 färsk lime (zest&saft)
6 st limeblad (torkade) 
1 tsk cayennepeppar
1 tsk chilipulver

2 st gröna chilifrukt
1 st spets paprika
1/2 st zucchini
10 st blad thailändsk basilika



Gör så här:

 

Skiva kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek i en het panna med lite olivolja. Krydda på med lite havssalt och svartpeppar. Häll sedan av dom i ett durkslag. Spara på spadet. Låt stå. Fräs schalottenlöken gyllenbrun. Häll på med kokosmjölken, kycklingfonden, riven ingefära, limebladen, zest och saft från limen. Krydda med cayennepeppar och chili koka ihop en stund. ca 15-20 minuter. Så alla smaker kommer fram. I med kycklingen, ev. spadet och grönsakerna. Smaka upp med havssalt och svartpeppar och mer kryddor om det behövs.

Lycka till kram Alex! <3     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar